Lion’s Mane

Megosztás

“Legyél acél idegzetű, és kiváló memóriájú, mint egy oroszlán.”

Az oroszlánsörény-gomba (Hericium erinaceus), más néven majomfejgomba, süngomba, yamabushitake vagy Pom-Pom blanc, egy gombafaj a galambgomba alkatúak közül.

A hagyományos kínai orvoslás a majomfej gombának gyógyító hatást tulajdonít a következő problémák esetén: gyomor- és bélpanaszok, légzésszervi megbetegedések, idegi megbetegedések, mint az Alzheimer vagy a Parkinson kór, magas koleszterinszint, rák és meggyengült immunrendszer. Néhány neki tulajdonított hatás időközben tudományosan is bizonyítást nyert. (olvasható a Wikipédiában)

DXN Lion’s Mane tabletta

Mire jó?

 • Emésztőrendszeri panaszok enyhítésére,
 • Csökkenti a vérzsírt és a vércukorszintet,
 • Elősegíti az idegszövetek kialakulását és növekedését, ezáltal serkenti az agy működését, javítja a memóriát, lassítja az öregedési folyamatokat, és segít az időskori feledékenység (demencia) megelőzésében,
 • Immunrendszer erősítő hatása javítja a betegségek utáni felépülést,
 • Csökkenti a kimerültséget, ideggyengeséget,
 • Csökkenti a szervezetben lévő káros szabadgyökök számát, kiváló antioxidáns.

Mit tartalmaz?

60% Hericium erinaceus (Oroszlánsörény gomba),
tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz 29%
stabilizálószer: gumiarábikum 11%

Főbb hatóanyagai:

 • poliszacharidok
 • adenozin (a sejtek energiaforgalmában játszik fontos szerepet)
 • oleinsav
 • omega-9 zsírsav
 • fehérjék és esszenciális aminosavak
 • nyomelemek és ásványi anyagok pl. foszfor, vas, kálium, kalcium, B1 és B2 vitamin
Lion's Mane - Oroszlánsörény tabletta

Jane Yau a DXN legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező Ganoterapeutája. Az Egyesült Királyságban szerezte diplomáját, regisztrált állami ápoló és regisztrált szülésznő. Képzett közegészségügyi ápoló Malajziában. 1976 óta dolgozik ápolási  szakterületen. Tapasztalatait Angliában onkológus ápolóként, az anyák és gyermekek egészségvédelme területén, egészségügyi oktatásban, és az  egészségmegtartó és betegséget megelőző táplálkozás területén szerezte.  16 éve alkalmazza a Ganoterápiát, saját gyógy- és wellness központja van  Malajziában. Megbízható tudását, magas szintű ismereteit a  gyógygombákról 2001 óta alkalmazza a gyakorlatban.

Az alábbiakban sokak által feltett kérdésekre adott válaszait olvashatod.

– Mi az oroszlánsörény (Lion’s Mane)?

– Az oroszlánsörény egy gombafajta. A történelem során a hagyományos kínai orvoslásban gyomor-bélrendszeri problémák kezelésére használták. Kezelték vele a szájat, gyomrot, beleket, májat, hasnyálmirigyet és a vastagbelet.  Az oroszlánsörény gomba későbbi történelme során felfedezték, hogy nagyon jó ideg-regeneráló hatása van. Emiatt mostanában sok nyugati tudós kezdett kutatásokba ezzel a gombával kapcsolatban. Miért? Az ideg-regeneráló hatása miatt.

– Miért fontos, hogy fogyasszunk oroszlánsörény-gombát?

– A Lion’s Mane egy gomba, egy zöldség, és funkcionális élelmiszer. A Lion’s Mane fogyasztása javítja a gyomor-bél-fal kiválasztást, ezáltal elősegíti a tápanyagok felszívódását, és, ha jó tápanyagok szívódnak fel, akkor nagyon jó gyomor-bél egészségi állapot alakul ki. A gyomor-bél egészségi állapot a második agyunk, ezért nagyon fontos az immunrendszer számára.

– Miért DXN oroszlánsörény-gomba?

 – A DXN oroszlánsörény-gomba egyedülálló, hiszen a DXN-nél micélium (gombafonal) formát jelent. A DXN technológiájával nagyon jó és hatásos micéliumot tenyésztettünk ki.

– Ez nem gyógyszer, hanem élelmiszer. Mi a javasolt dózis?

 – A DXN Lion’s Mane micélium élelmiszer és bárki számára fogyasztható. Ahogy említettem, nagyon jó hatása van a gyomor-bél működésre, tehát fogyaszthatjuk megelőzés céljából. Gyermekek napi 1-2 tablettát fogyaszthatnak. És természetesen az iskolába járó, és ezáltal stresszes kamaszok is fogyaszthatják, 3-6 tablettát naponta. A dolgozó korosztálynak és a középkorúaknak napi 6-12 tabletta rendszeres szedését javaslom.

– Van valamilyen ellenjavallat? Kik nem fogyaszthatják?

 – Nincs, bárki szedheti a várandós nőktől, a babákon és gyerekeken át az idősebb emberekig, mindenki fogyaszthatja, ahogy zöldséget is.

– Számíthatunk-e ellenreakcióra?

 – A Lion’s Mane egy funkcionális élelmiszer, tehát nem kell attól tartanunk, hogy problémát okoz, ha szedjük. Azonban, ha elkezdjük szedni és immunrendszerünket erősíti, az immunrendszerünk felderíthet problémás területeket. Tehát a problémás területen, például gyomorfekélynél, ha elkezdjük szedni és gyomor fájdalmat érzünk, az a gyógyulási folyamat része. Tehát nem kell aggódnunk a fájdalom miatt, mert a gyógyulás folyamatban van. Még egy példa, hogy a migréneseknél előfordul, hogy amikor elkezdik szedni, gyakrabban van fejfájásuk. Ez nem probléma. Ez csak a tested üzenete, hogy van egy problémás terület, és ha gyógyulás megy végbe, az fájdalommal együtt járhat. Ha a gyógyulási folyamatnak vége és nincs további fájdalom, ez azt jelenti, hogy a gyógyulás végbement.

Vedd meg itt a DXN Lion’s Mane tablettát!

A Hericium erinaceus (kínai süngomba, oroszlánsörény gomba, Lelley könyvében: petrezselyemgomba) évszázadok óta ismert ízletes és tápláló élelmiszer, valamint megbecsült gyógygomba, melynek termesztése hazánkban is lehetséges.

A gomba kínai neve: majomfej gomba, a kínai kultúrában ez a gomba fejedelmi ételnek számít. A japán neve: Yamabushi-take a gomba rejtőzködő életmódjára utal, hisz a (főleg buddhista) hegyi remetéket nevezik japánul yamabushi-nak. A gomba első nyugati említése 1794-ben történt és C.H. Persson nevéhez fűződik.

A gomba főbb hatóanyagai: poliszacharidok, pl. különböző -glukánok adenozin oleinsav fehérjék és aminosavak, az esszenciális aminosavak közül a fenil-alanin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, treonin és valin megtalálható benne! nyomelemek és ásványi anyagok, pl. foszfor (P), vas (Fe), kálium (K), kalcium (Ca) B1- és B2-vitamin

A hagyományos kínai gyógyászatban máig használt gyógygomba hatásait számos modern kutatás támasztja alá.

Kínai, japán, koreai és amerikai kutatók munkái alapján a süngomba az alábbi gyógyhatásokkal bír: mikoroba ellenes tumor ellenes, fékezi a tumorok növekedését (a természetes ölősejtek, T-sejtek és B-sejtek, valamint a makrofág-függő immunválaszok stimulálásával) immunmoduláns (aspecifikus immunstimuláns) antioxidáns hatású citotoxikus vérzsír- és vércukorszint csökkentő időskori elbutulás (demencia) ellenes hatás, a hericinon C és H, valamint az erinacin A és I tartalma miatt a hagyományos kínai gyógyászatban elsősorban gyomor- és bélbántalmak, valamint ideggyengeség és általános kimerültségi állapot kezelésében használják

A DXN Lion’s Mane tabletta 60% Hericium erinaceus micéliumot és 40% laktózt tartalmaz. Laktózérzékenyek a termék fogyasztását kerüljék!

Felhasznált irodalom: Lee, Jong Seok et al.: Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharides from the Fruiting Body of Hericium erinaceus. In: Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009. vol. 19. no. 9. pp. 951?959. [Dr.] Lelley, Jan: A gombák gyógyító ereje : Mikoterápia az egészség szolgálatában. Ford. dr. Lelley János. Budapest : Mezőgazda Kiadó, 1999. 155 p. ISBN 963 9121 74 6 Wang Jinn-Chyi et al.: Hypoglycemic effect of extract Hericium erinaceus. In: Journal of the Science of Food and Agriculture, 2005. vol. 85. Issue 4. pp. 641?646.

Forrás: Lee, Jong Seok et al.: Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharides from the Fruiting Body of Hericium erinaceus. In: Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009. vol. 19. no. 9. pp. 951?959.

Vedd meg itt a DXN Lion’s Mane tablettát!